Biografie Pantomime

 

Blitz Roel van Dongen werkt onder de artiestennaam Roelino. Hij heeft een Hbo-opleiding welzijnswerk gevolgd. Na 10 jaar ervaring als groepsleider op een internaat voor moeilijk opvoedbare jongeren, heeft zijn loopbaan zich in een totaal andere richting ontwikkeld.

Vanuit zijn hobby muziek had Roel ruime podiumervaring opgedaan in diverse popgroepen en orkesten. Door het werken met kinderen en groepen kwam al gauw de vraag om een kinderprogramma te maken. Samen met een collega richtte hij TWEEVOUD op, waarbij zijn kwaliteiten als clown snel werden ontdekt.

Tijdens een vakantie in Griekenland heeft hij spontaan opgetreden met een pantomime-act. Het succes daarvan was dermate stimulerend dat hij zich aansloot bij het Zuid Nederlands Pantomime Theater.
Toen Roel, na een zware auditie, de kans kreeg om als huisharlekijn bij Arjan van Dijk te gaan werken, was de stap naar beroepsartiest snel gemaakt.

Ondertussen verbreedde het werkveld zich ook naar andere disciplines. Nieuwe acts werden ontwikkeld. Optredens in het buitenland dienden zich aan.

 

Pantomime Roelino
Een droom die werkelijkheid is geworden: als privé-harlekijn ROELINO met een gezelschap een aantal dagen mee te gaan naar Venetië. Een ander hoogtepunt voor ROELINO was het 1e Internationale Clownsfestival te Sasebo in Japan (1997), waar hij gedurende 3 weken Nederland mocht vertegenwoordigen.

Als een rasechte autodidact en zelfstandig ondernemer heeft
Roel van Dongen zich intussen ontwikkeld tot een van de betere spelers op het gebied van animaties en pantomime.